Cum să depășești anxietatea?

Mulți dintre voi m-au întrebat:

Cum depășesc stările de anxietate? Cum opresc anxietatea? Cum să depășesc temerile mele, momentele dificile?

Este mare tentația de a acorda atenție lucrurilor ce nu funcționează vrând să le oprim, însă eu, ca și coach, te-aș întreba ce crezi că s-ar întâmpla dacă ți-ai pune problema diferit, dintr-o altă perspectivă.

Întreabă-te:

Ce ar trebui să fac pentru a acumula mai multă încredere în viața mea?

Eu cred că îți poți dezvolta abilitățile și încrederea până la acel punct în care nu mai experimentezi atât de multă anxietate iar acest lucru se întâmplă fără ca tu să lucrezi la anxietatea pe care o simți ci axându-te pe ceea ce-ți dorești.

Întreabă-te:

Ce ar trebui să fac să câștig mai multă încredere în situațiile sociale?

Ce ar trebui să fac să câștig mai multă încredere, să îmi cresc abilitățile în acest domeniu?

Ce ar trebui să fac să câștig mai multă încredere în relația mea?

Ar trebui să te concentrezi pe un plan care să te ajute să obții ceea ce îți dorești, să îți dezvolți abilitățiile în loc să te concentrezi pe îngrijorările tale.

Mai mult, puțină anxietate te poate ajuta atunci când te folosești de ea pentru a te concentra, pentru a fi mai atentă la ceea ce faci, pentru a trece la execuție, însă ea poate lucra în detrimentul tău atunci când o folosești ca scuză pentru a te opri.

Tu cum folosești anxietatea: ca pe un instrument ce lucrează în favoarea ta sau ca pe o scuză?

Cei ce vor să se simtă bine în pielea lor spun:

„OK, simt anxietate acum… asta înseamnă că trebuie să mă concentrez,  ar fi bine să fiu atentă și să îmi refocusez energia.”

Tot aceștia sunt oamenii care de asemenea caută și alte modalități prin care să se dezvolte din punct de vedere emoțional, social, fizic, spiritual și financiar tocmai pentru a-și dezvolta noi abilități, iar în acest timp anxietățile lor vor diminua.

Sincer, cred că mereu avem anxietăți mai mari sau mai mici. Uneori cea mai bună cale de a depăși anxietatea este să-ți reorientezi atenția asupra lucrurilor pe care le dorești în viața ta.

În concluzie nu te mai întreba „cum scap de anxietate” ci întrebă-te mai bine „cum pot aduce entuziasmul în viața mea”?