De la conflict la conexiune

Nici nu ne trezim bine și deja apar conflicte de tot felul cu ai noștri copii!

Copiii vor să mai doarmă, vor alte haine decât cele pe care le-ai pregătit, vor să se uite la desene, sunt morocănoși, trândăvesc, nu vor să se spele și lista poate continua în timp ce tu observi cum se apropie ora opt și nici pe departe nu sunteți gata de ieșit pe ușă înspre școală/ grădiniță.

Îți sună cunoscută vreuna dintre aceste scene?

Ei bine, nu ești singura. Iar soluția este cât se poate de simplă: copilul tău are nevoie de conectare!

Aceste conflicte pot fi reduse semnificativ ceea ce însemnă că poți crea o relație mult mai armonioasă cu copilul tău atunci când alegi să te conectezi cu el dimineața.

Acordă-ți ție și găluștii tale câteva minute (5, 10 min) în care sunteți prezenți, în care vezi lumea prin ochii lui, fără grabă, fără stres. Pur și simplu vă jucați împreună!

Îi spui: „Uite, ne vom juca împreună timp de x minute (îi poți arăta ceasul), după care începem să ne pregătim.”

Copiii sunt mult mai cooperanți după ce ne conectăm cu ei decât atunci când le tot dăm ordine, prin urmare lucrurile vor curge de la sine și într-un ritm mai voios.

Vor fi nerăbdători să se facă iar dimineață ca să petreacă acele minute cu tine, iar când o să-i lași la grădi/ școală, găluștele va rămâne împacate și vor face față stresului mult mai ușor știind că mami este de partea lor și nu un adversar în tot felul de conflicte.

La ce jocuri te poți gândi pentru mâine dimineață cu găluștile tale?