De la Procrastinare la Progres!

Metodă simplă de anihilare a procrastinării

Nu de puține ori m-am confruntat cu procrastinarea lucrurilor pe care îmi propuneam să le îndeplinesc și tot de atâtea ori mă simțeam jalnic pentru că nici măcar nu începeam să pun în aplicare ceea ce gândeam. Îți sună cunoscut? Am senzația că aud un mare: „DAAA!!!” 😉

De aceea am hotărât să scriu un articol despre depășirea procrastinării și ce metodă folosesc eu pentru a face o tranziție spre progres.

Pasul 1: Identifică benificiile

Dacă știi că ar trebui să faci ceva, dar încă nici nu te-ai apucat, atunci e timp să îți schimbi atenția către beneficii! Bați pasul pe loc pentru că încă nu ai conștientizat (sau chiar creat!) suficient entuziasmul pe îl poate aduce implicarea ta în acea acțiune.

Identifică beneficiile acelei acțiuni! De cele mai multe ori oamenii nu acționează pentru că nu văd beneficii în ceea ce ar trebui să facă. Le lipsește motivul pentru care să se mobilizeze. Stau blocați în „e greu…”, „nu am timp…”, „nu pot…”.

Puterea ta stă în faptul că poți crea tu însuți un beneficiu pentru tine în urma îndeplinirii sarcinii respective. Fii creativ! Descoperă cel puțin 5 beneficii!

Pasul 2: Planifică… dar la momentul potrivit!

Simți că nu este suficient? Te înțeleg! Procrastinarea este mai ceva ca râia, dar dacă vrei să avansezi la un alt nivel atunci îți zic un singur lucru: PLANIFICĂ ÎN AGENDA PERSONALĂ… plus un mic detaliu!

Programează-ți 30 de minute în fiecare zi pentru a realiza ce ți-ai propus, dar nu oricând! Rezervă-ți cele 30 de minute înaintea unei activități care pentru tine este deja o rutină.

De exemplu, știu că trebuie să scriu un articol, dar am acea senzație de… știi tu… procrastinare. Atunci având în vedere că eu în fiecare zi iau micul dejun,… îmi programez cele 30 de minute pentru a înainta cu acel articol chiar înainte de micul dejun.

Acesta este desigur un exemplu personal care funcționează pentru mine, dar care este acea acțiune zilnică în cazul tău înaintea căreia poți programa ceea ce ai tendința să amâni iar și iar?

30 de minute în fiecare zi, fără excepție! Funcționează! Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, aplică!

Mitul pe care îl credem cu toții este că avem nevoie de ore întregi pentru a face ceva, dar adevarul este că putem înainta cu ajutorul acestor acțiuni scurte ca timp, dar consecvente.

Știți cum se mănâncă un elefant? Bucățică cu bucățică!

Persistența face diferența!

P.S.: Dacă te gândești să pui în aplicare ceea ce tot amâni de atâta timp după ce vezi show-ul tău preferat, s-ar putea să mai treacă trei sezoane și tu încă să nu fi început.