fbpx
Încredere 10x - Partea 1 | Adelina Maria Pandia ~ Certified High Performance Coach
619
post-template-default,single,single-post,postid-619,single-format-standard,bridge-core-2.4.9,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2198

Încredere 10x – Partea 1

Încredere 10x - Adelina Pandia

Încredere 10x – Partea 1

Salut,

Numele meu este Adelina Pandia și sunt life-coach. Misiunea mea este să instruiesc pe cei ce își doresc să-și îmbunătățească stilul de viață și să-și atingă obiectivele.

Ți-ai dorit vreodată să treci la următorul nivel de încredere în tine, în abilitățile tale sau în cei din jurul tău?

Ți-ai dori să te simți mai conectat, mai autentic în relația ta cu ceilalți membrii ai familiei, cu persoana iubita sau cu colegii de serviciu, însă nu știi cum să faci acest lucru.

Ai vrea să ai propria ta afacere, să devi independent, să te coordonezi singur după un program stabilit de tine însă cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este că nu ai încredere în abilitățile tale, te simți limitat și deja sunt cinci ani de când repeți aceleași motive pentru care încă nu ai început să acționezi.

Ai vrea să te simți răsplătit pentru munca pe care o depui, să te simți apreciat, dar nu ai încrederea de a cere o mărire de salariu.

Alteori poate chiar te simți încrezător și hotărât să faci o schimbare, dar teama că poate nu o să reușești te face să renunți la visul tău.

Și eu am fost în aceste situații. Știam că se poate mai bine, dar nu prea știam ce să fac. M-am zbătut să găsesc niște soluții. Nu a funcționat nicio rețetă rapidă, așa că am început să investighez îndeaproape cum aș putea dobândi atâta încredere încât să pot crea relații autentice, să mă simt bine în pielea mea, să pot porni o afacere de la zero. Știam că indiferent de situație, trebuia să fie o cale mai bună de a ajunge la ceea ce îmi doream.

Am încercat mai multe metode. Unele au dat ceva rezultate, altele nu. Nu eram convinsă de nici o soulție până când am descoperit că dacă combin mai mulți pași în trei etape diferite, pot face progrese importante. Am început să aplic ceea ce știam tot mai mult, iar rezultatele nu au întârziat. Relațiile mele cu cei din jur s-au îmbunătățit, am început să mă simt mai bine în pielea mea și să reușesc pe plan profesional ca și coach.

Învățând acest proces și aplicându-l, am realizat că multe dintre convingerile mele vechi s-au schimbat. Înainte să le aplic credeam că încrederea ori te naști cu ea, ori vine de la sine, în timp, prin acumulare de experiență de viață. Însă, după ce le-am aplicat, mi-am dat seama că nu este deloc așa. Am realizat că adevărul este cu totul altul. Că încrederea este o CONVINGERE, un mod de a gândi, dar și o anumită SENZAȚIE pe care o avem în corpul nostru. Nu ne naștem cu ele. Acest mod de a gândi și această senzație interioară nu sunt lucruri pe care le avem de la bun început și de aceea trebuie să le generăm. Este de datoria noastră să ne construim aceste convingeri și să cultivăm această stare interioară de încredere.

Încrederea se manifestă atunci când știi că lucrurile vor funcționa pentru tine, când te decizi să acționezi la potențial maxim. Apare atunci când alegi să continui deși drumul poate a devenit dificil. Atunci când știi că meriți să reușești și că ești capabil să duci la îndeplinire ceea ce ți-ai propus. Atunci când realizezi acest lucru, totul se schimbă în modul tău de a gândi și de a acționa.

Încrederea ține și de postura ta fizică. Contează foarte mult felul cum te miști sau felul cum stai. Partea bună este că toate aceste aspecte ce țin de încredere pot fi controlate de tine în mod intenționat și prin urmare, tu decizi cât de departe vrei să ajungi.

Hai să vedem în mod concret cum poți aplica încrederea în diferite situații de viață care sunt, de fapt, provocările la care trebuie să facem față. Poate trebuie să vorbești cu cineva despre un subiect dificil și nu te simți confortabil, poate ai o prezentare pentru a face vânzări și nu ai suficientă încredere în tine sau poate că ai o pariție publică și ai foarte multe emoții. Indiferent de situația în care te aflii, o să vedem care sunt pașii ce îi poți urma în cele trei etape: înainte de a acționa, în timp ce acționezi și după ce ai acționat.

1) Începem cu ce poți face ÎNAINTE DE A ACȚIONA, adică înainte să ai acea conversație dificilă, să apari în mass-media, să faci acea prentare de vânzări.

a) Investighează + Intervievează

Este fundamental să aloci timp pentru pregătirea de dinainte de a acționa.

De ce crezi că Simona Halep înainte de fiecare meci se uită la videouri în care joacă adversarele ei? Ei bine, ea, pur și simplu, investighează cum joacă adversara ei pentru a fii pregătită atunci când intră pe teren. În acest fel ea știe la ce să se aștepte odată ce începe meciul de tenis.

Atunci când îți faci tema, ai mai multă încredere deoarece poți anticipa anumite mișcări și știi ce ai de făcut. Te simți pregătit pentru ce va urma pentru că știi la ce să te aștepți și poți lua decizii cu mult mai bune pentru tine, iar acest lucru îți conferă o putere interioară.

Nu te opri doar la a vedea anumite videouri sau a citi cărți. Aș vrea să și pui întrebări celor care au mai fost în aceeași situație. Este bine să poți vedea situația din mai multe perspective. Cu cât ai mai multe puncte de vedere, cu atât te vei simți mai competent.

Dacă, de exemplu, ai de ținut o prezentare de vânzări, află cine va fii prezent în sală. Cine sunt oamenii respectivi, cu ce se ocupă, ce știu despre tine. Trebuie să știi care este peroana din acea încăpere care te susține. Dacă nu poți afla aceste lucruri direct, atunci ia legătura cu cineva care a mai ținut o prezentare de vânzări acelui grup înainte și întreabă-l ce le place și ce nu le place la produsul respectiv, cum iau decizia sau cum reacționează.

Cei mai mulți oameni sar această pregătire de dinainte și prin urmare se simt speriați, îngrijorați și cu multe emoții. Oferă-ți acest cadou de a intra într-o situație pregătit!

b) Vizualizează și Fă Afirmații

Vizualizarea și afirmațiile sunt deja foarte cunoscute de cei ce fac performanță, indiferent de domeniul în care activează.

Este o metodă prin care putem câștiga încredere în timp ce anticipăm situația pentru care ne pregătim.

Să zicem că te pregătești pentru acea prezentare de vânzări sau pentru orice alt tip de comunicare.

Ce aș vrea să faci este să te așezi, să închizi ochii și să începi să vizualizezi circumstanțele într-un mod foarte detaliat. Imaginează-ți ce haine porți, dacă ai accesorii, cum arată părul tău, totul până la cel mai mic detaliu.

Dacă ceva începe să te îngrijoreze, încearcă să vezi lucrurile și mai în detaliu pentru a afla ce îți provoacă această stare. Vreau să vezi cine este cu tine și cum arată încăperea. Apropo de încăpere, este important să fi intrat personal măcar o dată în acea încăpere până în acel moment.

Partea bună este că poți repeta acest proces până când începe să devină confortabil pentru tine.

Ce vreau acum să faci este să adaugi afirmații în timp ce faci vizualizarea. Afirmații ușoare de genul: “Mă pot descurca!”, “O să fie distractiv!” “O să-mi placă această experiență!” “Mă simt confortabil aici!”

Spune aceste afirmații cu voce tare.

După ce ai făcut aceste lucruri, poți merge mai departe și poți începe să exersezi.

c)  Exersează

Abia acum începi să exersezi ceea ce urmează să faci, adică prezentarea, lovirea mingii…

Cel mai bine este să poți face acest lucru în același loc unde o să se țină evenimentul. Dacă nu este posibil, cel mai important este să te antrenezi la intensitate maximă, ca și cum totul se petrece aici și acum.

De asemenea, este important să poți să te antrenezi cu audiență. Adu pe cineva în fața ta, poate soțul, copilul, cățelul, nu contează, este important să te poți raporta la cineva. Poți să exersezi și singur, dar dacă vrei persormanță atunci nu poți face asta decât dacă te asiguri că cineva este cu tine.

Doar cu acești trei pași, poți dobândi o foarte mare încredere în tine, așa că fă-ți un favor și de fiecare dată când te simți nesigur, neîncrezător, aplică-i.

Următoarea etapă este: în timp ce acționezi.

No Comments