fbpx
Încredere 10x - Partea 2 | Adelina Maria Pandia ~ Certified High Performance Coach
624
post-template-default,single,single-post,postid-624,single-format-standard,bridge-core-2.4.9,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2198

Încredere 10x – Partea 2

Încredere 10x - Adelina Pandia

Încredere 10x – Partea 2

Am început discuția despre încredere în articolul anterior. Trebuie să-l citești pentru a înțelege ceea ce urmează și pentru a avea o perspectivă de ansamblu cu privire la dezvoltarea încrederii.

2)  Acum vom vedea ce poți face ÎN TIMP CE ACȚIONEZI, adică în timpul acelei prezentări, în timpul meciului, în timpul înterviului.

Pentru că deja știm că încrederea se generează, nu o avem pur și simplu, hai să vedem ce poți face acum pentru a menține un nivel ridicat de încredere.

a) Dă click la intrare

Asociază ușii pe care urmează să intri un gând sau mai multe cuvinte care să îți seteze intenția, să îți amintească ce ai vrea să experimentezi, ce ai vrea să oferi sau să primești  odată ce intri pe acea ușă.

De exemplu, dacă urmează să mă întâlnesc cu un grup de prieteni, îmi setez trei cuvinte: prezentă, energică și entuziastă ca să mă pot bucura de prezența lor, de experiența de a fi cu ei.

b) Concentrează-te pe exterior și pe învățare

De cele mai multe ori atunci când suntem într-o situație ce pune presiune pe noi, tindem să ne interiorizăm și să începem să ne gândim dacă ne descurcăm bine sau dacă ceilalți au o părere bună despre noi. Astfel temerile noastre pun stăpânire pe noi și nu mai suntem prezenți în situația respectivă. Poți combate acest lucru și poți deveni mai încrezător în situația dată dacă acorzi atenție celorlalți oameni și obiectelor din încăpere. Cei mai mulți oameni pentru că sunt emoționați scanează rapid pe toată lumea și locul unde se află, iar apoi se retrag în mintea lor unde încep să se judece pe ei înșiși sau pe ceilalți. Focusează-te pe exterior pentru că acest lucru te aduce în prezent  și te ajută să te conectezi cu persoanele prezente.

Mai mult, aș vrea să abordezi situația dintr-o perspectivă setată pe a învăța. Întreabă-te: “Ce aș putea învăța din asta?”

c) Intenționează să te bucuri

Știu că este greu să te bucuri atunci când corelezi o anumită situație cu o senzație de insecuritate, teamă, dar amintește-ți în fiecare moment că asta este ceea ce ai vrut mereu să faci. Amintește-ți că este o oportunitate de a face ceva important sau o oportunitate să înveți.

Setează-ți anumite momente care să-ți amintească să te bucuri de faptul că ești parte din acel eveniment. Ai putea, de exemplu, să spui o glumă în timpul prezentării.

Continuă către partea a 3-a: după ce ai acționat.

No Comments