fbpx
Încredere 10x - Partea 3 | Adelina Maria Pandia ~ Certified High Performance Coach
628
post-template-default,single,single-post,postid-628,single-format-standard,bridge-core-2.4.9,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2198

Încredere 10x – Partea 3

Încredere 10x - Adelina Pandia

Încredere 10x – Partea 3

În articolele anterioare am discutat despre dezvoltarea încrederii înainte de a acționa și în timpul acțiunii.

A mai rămas să discutăm despre ce faci după ce ai acționat.

Este important să vezi ce poți învăța din situația respectivă pentru a te pregăti mai bine data viitoare și astfel să ai o și mai mare încredere în tine.

a) Menține-te concentrat pe exterior: Ce ai învățat?

Majoritatea oamenilor imediat după ce trec de situația dată se concentrează pe cum se simt.

Însă eu aș vrea să te întrebi ce ai învățat din acea experiență, ce ai observat, ce te-a fascinat. În acest fel, nu vei fi absorbit de toate insecuritățile tale și prin urmare vei putea învăța ceva și vei putea avansa.

b) Verifică performanța: ti-ai atins scopul?

Ai făcut ceea ce aveai în plan? Da sau nu. Dacă te-ai dus la o adunare pentru a-l întâlni pe președinte, te întrebi: l-am întâlnit pe președinte? Da sau nu. Este important să știi dacă ți-ai îndeplinit misiunea sau nu pentru că dacă nu ți-ai îndeplinit-o atunci trebuie să vezi de ce și să lucrezi la acel aspect pentru ca data următoare să știi ce ai de făcut.

c) Cum m-am simțit și de ce

Vreau să închizi ochii și să te întrebi cum te-ai simțit de-a lungul evenimentului și de ce ai simțit ceea ce ai simțit. Felul cum te simți îți afectează performanța, iar dacă descoperi motivul pentru care te-ai simțit rău, poți învăța ce să faci ca să te simți mai bine data viitoare în aceeași situație și astfel să câștigi încredere pe viitor.

d) Imaginează-ți cum ar trebui să decurgă totul data viitoare.

Vreau să-ți imaginezi cum ar decurge totul dacă situația ți-ar fi favorabilă ție. Dacă nu a ieșit totul așa cum ai fi vrut, imaginează-ți ce ai face diferit pentru a ajunge la rezultatul dorit. Sau dacă, să zicem ai câștigat maratonul, aș vrea să-ți imaginezi tot scenariul la un nivel chiar mai bun. Cum ar fi decurs totul dacă lucrurile ar fi fost și mai ok pentru tine? Imaginează-ti ce ar fi trebuit să zici sau să faci pentru ca lucrurile să funcționeze și mai bine.

După cum îți dai seama, încrederea nu vine doar atunci când ne aflăm în miezul evenimentelor. Încrederea de durată se cultivă prin pregătirea de dinainte și prin reflectarea noastră asupra a ceea ce s-a întâmplat după evenimentul respectiv, lucruri care ne vor ajuta în următoarea noastră experiență.

Cei mai mulți oameni sar dintr-o situație într-alta, iar apoi se întreabă de ce nu fac progrese, de ce nu se vede nimic în urma lor.

Secretul stă în pregătirea de dinainte și de după. Știu că este multă muncă, dar poți ajunge să îți crești încrederea de 10x dacă urmezi ceea ce tocmai ai citit.

Poate cunoșteai deja toți acești pași, dar de câte ori i-ai implementat în mod conștient și consecvent? Cei mai mulți răspund: “Știu că ar fi trebuit, dar nu am aplicat…” Tocmai de aceea, cei ce își doresc rezultate mai bune apelează la un coach pentru că știu că altfel vor fi prea ocupați sau distrași pentru a face lucrurile altfel.

Cu ajutorul unui coach sau de unul singur, trebuie să știi că cu cât vei repeta de mai multe ori acest proces, cu atât nivelul tău de încredere va crește mai mult.

Dacă ai ajuns să citești până aici, poate te gândești că nu o să ai timp să înveți și să implementezi acești pași. Foarte multe persoane, atunci când își încep dezvoltarea personală, fac greșeala de a crede că nu au timp, când de fapt ei pierd timp pentru că repetă anumite greșeli. Ei nu își imaginează că o să câștige timp doar pentru că fac lucrurile așa cum trebuie, ca să nu mai vorbim că rezultatele vor vorbi de la sine.

Nu se pune problema că nu ai timp, mai bine zis că nu îți faci timp.

Sper că ți-au fost de folos aceste informații despre încredere și mai sper că o să și aplici ceea ce ai învățat.

Adu-ți aminte că încrederea este ceva la care trebuie să lucrezi pentru a o genera, nu este ceva ce îți pică din ceruri. Și cu cât vei genera mai multă încredere, cu atât te vei simți mai încrezător pe termen lung.

Până data viitoare, nu uita: pregătește-te, exersează, învață, iar încrederea nu va întârzia să apară.

No Comments