Lupta cu cei trei de „Δ

Noi suntem cei care ne stăm în calea succesului. Deși este greu să recunoaștem acest lucru, preferăm să părem victime, căutând mereu scuze.

Consideră aceste întrebări:

De ce nu îți exprimi potențialul fi zi de zi?

Ce crezi că te împiedică să fi mai curajos și să acționezi?

Oare de ce nu realizezi tot ceea ce îți propui?

De ce uneori nici măcar nu încerci?

Cu toții avem dorințe pe care încă nu le-am realizat, dar ce se întâmplă dacă aceste dorințe au rămas la stadiul de „vis neîmplinit” ani de-arândul? De ani de zile îți tot propui să începi acea afacere, dar încă nu te-ai pus pe treabă și altcineva apare cu aceeași idee și ți-o ia înainte. Te gândești să slăbești de atâta timp și încă te trezești înfulecând o pungă de chipsuri etc.

Ce îți arată acest comportament al tău?

Sunt semne că încă nu ești la conducerea propriei vieți. Succesul este cunoscut de cei ce în primul rând sunt capabili să se conducă pe ei înșiși.

Sunt atâtea persoane în lume care au pornit cândva de jos și care s-au ridicat la nivel de legendă. Au reușit pentru că au fost capabili să se controleze și să își învingă demonii interiori care se opuneau și încercau să îi îndepărteze de scopurile alese. Mulți numesc acest fenomen auto-sabotaj.

Acest demon are trei capete: îndoială, întârziere și însingurare.

Unde există îndoială, nu există certitudine.

Unde există întârziere, nu există progres.

Unde există însingurare, nu există iubire.

Cu cât devi mai prezent cu atât vei putea să identifici mai repede acel inamic, acel „ceva” care te reține. Este important ca în acel moment să poți să spui: „Ia stai un pic! Aceasta este partea din mine care se opune schimbării atât de importante pentru mine.”

Cel mai probabil acest inamic aduce cu sine gânduri de genul: „Nimeni nu mă înțelege”, „Ei nu mă lasă să reușesc”, „Nu sunt susținut”.

Nu alimenta aceste gânduri, ci ignoră-le!

Preia controlul gândurilor și al acțiunilor tale. Preia cârma puterii personale.

Adevărata putere personală este abilitatea noastră de a ne controla stările emotive și de a ne aduce atenția în momentul prezent pentru a nu reacționa ci a răspunde corect situației de față. Este imposibil să avansăm dacă lăsăm îndoială, întârzierea și însingurarea să stea în calea noastră.

 

ÎNDOIALA

Ce îți provoacă ție cele mai multe îndoieli în această etapă a vieții tale?

Te îndoiești de cunoștințele tale, de abilitățiile tale, de talentul tău, de puterea ta? Te îndoiești dacă meriți sau nu cutare lucru, dacă ești suficient de pregătit, dacă ești acceptat sau nu?

Ia o pauză în acest moment și întreabă-te ce te face să te îndoiești?

Atunci când îndoiala pune stăpânire pe noi, propozițiile noastre ce încep cu „dacă…” sunt continuate de o expresie negativă:

„Dacă încep această afacere și pierd toată investiția…?”

Problema nu constă doar în faptul că renunțăm la a face acel lucru pe care îl dorim, dar renunțăm și la visul nostru de a deveni ceea ce ne dorim.

Ce facem când suntem cuprinși de îndoială?

Putem decide să avem încredere că lucrurile vor merge bine. Ne putem spune: „Cred în abilitatea mea de a învăța și de a face lucrurile să meargă. Cred că în timp, cu dăruire și concentrare pot deveni cine trebuie să devin pentru a-mi putea atinge scopul.”

Aceasta este încrederea, să crezi în propriile abilități, să crezi că o să reușești.

 

ÎNTÂRZIEREA

Întârzierea însemnă potențial pierdut. Întârzierea însemnă oportunitate ratată. Soluția? Aduceți încrederea la un nivel mai mare decât îndoiala și veți acționa la timp.

Destinul îi favorizează pe cei ce acționează. Crezi că am mai fi avut eroi dacă în momentul în care acțiunea a fost necesară, ei ar fi ales să aștepte… sa se lase paralizați de frică?

Secretul constă în a acționa în ciuda fricii tale.

Lașitatea apare atunci când alegi să nu acționezi deși știi că ar trebui să acționezi.

Curajul apare atunci când alegi să acționezi chiar dacă ești încercat de frică.

Uită-te la viața ta și întrebă-te: „Ce îmi produce frică?„ „De ce nu am acționat?” „Ce aș putea să fac?”

Trebuie să știi că cele mai multe probleme sunt inventate de propria minte.

Schimbă-ți gândurile, concentrează-te pe soluții și întârzierea va dispărea.

 

ÎNSINGURAREA

Apare atunci când nu mai suntem capabili să empatizăm cu nimeni, nu mai vedem valorile celorlalți și încălcăm drepturile acestora. Se manifestă prin învinuirea celorlalți. Este cauza indiferenței noastre. Dacă simți că judeci oamenii constant, înseamnă că te confrunți cu însingurarea, cu acea parte a ta care permite ego-ului să te facă să crezi că ești superior.

Această însingurare nu ne permite să punem întrebări de genul: „Cum aș putea fi de ajutor?”

Empatizează mai mult cu cei din jurul tău. Consideră și punctul lor de vedere. Oferă sprijinul tău atunci când îți stă în putere. Acestea sunt doar câteva sugestii de a ieși din însingurare.

Cu toții ne luptăm cu acești inamici/demoni în încercarea noastră de a obține ceea ce dorim.

Imediat ce luăm în considerare și dorințele celorlalți, relațiile dintre noi se schimbă radical.

În ce ar trebui să am mai multă încredere?

Unde ar trebui să demonstrez mai mult curaj?

Cui ar trebui să ofer mai multă iubire?

Dacă consideri aceste întrebări îndeaproape și îți schimbi comportamentul pentru a putea fi mulțumit de răspunsurile tale, atunci ai reușit să învingi acel demon interior care nu te lasă să te bucuri de viață.