fbpx
O viață de Prizonier, Confortabilă sau Energică | Adelina Maria Pandia ~ Certified High Performance Coach
261
post-template-default,single,single-post,postid-261,single-format-standard,bridge-core-2.4.9,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2198

O viață de Prizonier, Confortabilă sau Energică

O viață de Prizonier, Confortabilă sau Energică

Consider că sunt trei stiluri de a trăi și în funcție de ele se schimbă și calitatea vieții tale.

Viața de Prizonier

Te simți prins, blocat fie din cauza circumstanțelor trecute, fie a celor prezente. Posibil să depinzi de așteptările celorlalți sau blocat de propriile limitări neștiind cum să te eliberezi.

Fiecare dintre noi am trecut cel puțin o dată prin unul din acele momente în care simțim că ne zbatem, iar într-un final rămânem resemnați, acumulând multă frustrare în timp ce îi privim pe cei „norocoși” care s-au născut cu tot ce iși doresc. Într-o astfel de situație cel mai probabil te simți neînțeles și crezi că nimeni nu a mai trecut printr-o situație asemănătoare. Realitatea este că din 7 miliarde de oameni cu o istorie de mii de ani, cineva a trecut deja printr-o situație similară.

Drama este că cel ce se consideră prins într-o situație pe care nimeni nu o poate înțelege, refuză să ceară ajutorul și lasă mânia să-l separe de ceilalți. În timp, se va simți mizerabil și prizonier al cirmustanțelor.

De obicei, într-o astfel de situație doar două lucruri îți mai pot schimba viața. Fie apare ceva nou și îți dă o nouă direcție. Poate câștigi la loterie sau apar noi oportunități, circumstanțe ce te ajută să-ți recuperezi libertatea.

Fie ceva nou vine din interiorul tău și creezi o schimbare. Iei o decizie diferită cu privire la unul sau mai multe aspecte ale vieții tale. Decizi cine vrei să fi și ceea ce vrei să realizezi. Tu decizi cât de departe poți să ajungi și nu circumstanțele exterioare sau alți oameni care și ei la rândul lor se pot simți prizonieri situației lor de viață.

În momentul în care te decizi să preiei controlul aspra propriei vieți, realizezi că toate acele ziduri au fost ridicate chiar de tine și că ai avut tot timpul o ușă de ieșire la dispoziție doar că nu ai ales să o deschizi mai repede.

Viața Confortabilă

Acest tip de viață ne oferă o oarecare satisfacție și un grad de siguranță mai ridicat. Simțim că avem cunștințe, abilități și control asupra vieții noastre. Uneori putem avea momente de neliniște determinate de gândul că am putea face mai multe sau că trebuie să fie o metodă prin care să obținem și mai mult de la viață.

Cei ce au un stil de viață confortabil aleg mereu să spună că sunt bine. Acesta este răspunsul lor la întrebarea „Ce mai faci?”.

Viața Energică

Viața Energică presupune un grad ridicat de energie determinat în special de faptul că faci ceea ce-ți place. Nu te simți bine doar din când în când ci în majoritatea timpului, iar atunci când îți propui să-ți atingi și să-ți depășești limitările totul devine și mai atractiv. Când ești la echilibru între provocare și confort, totul ți se pare captivant și deloc obositor. Te simți foarte implicat în ceea ce faci și vezi cum totul ți se aliniază, intrând în acel stadiu de „flow”.

Dacă dorești o viață energică trebuie să fi dornic să-ți începi ziua, trebuie să fi deschis să progresezi pas cu pas știind că mâine va fi mai bine decât azi datorită disciplinei și a obiceiurilor zilnice ce te vor conduce la o variantă mai bună a ta.

Când îți cunoști menirea și te îndrepți înspre îndeplinirea ei zi de zi vei simți intr-adevăr că trăiești.

Viața energică este dreptul tău, deci fii persistent în a obține ceea ce-ți dorești.

No Comments